Duyularını Hisset Oyunu

Merhaba,
dersoyunlari bloğundaki anlatacağım ilk oyun "Duyularını Hisset" oyunudur.
Bu oyunda amaç çocukların duyu organlarının fonksiyonlarını ve önemlerini kavramalarını sağlamak.
Bir grup oyunu olduğu için kollektif çalışmayı gerektirir. Gruplar ikişerli veya üçerli oluşturulabilir ama ideal olanı iki kişilik gruplardır.

Gruplar oluşturulduktan sonra çocuklara duyu organlarını nasıl ifade edeceklerini düşünmeleri ve duruşlarını (canlandırmalarını) denemeleri için 10dk süre ve ufak bir alan verilmelidir.

Oluşturulan gruplar, 5 duyu organının görevlerini seyircilerin anlayabileceği şekilde sadece beden diliyle(konuşmak yasak) bir fotoğraf karesinde durur gibi göstereceklerdir. Fotoğraf karesi dediğimiz durum, kurguladıkları duruşu yaptıktan sonra yönetici izin verene kadar duruşu bozmamalarıdır(hareket etmemeleri gereklidir). Bu canlandırma esnasında yönetici seyircilere hangi duyu organlarının canlandırılabildiğini, hangilerinin canlandırılamadığını soracaktır. Daha sonrada seyirci grubu 10 üzerinden puanlayacaktır.

Sınıf içerisindeki uygulamadan örnekler:


Sınıf içerisinde yaptığım uygulamalarda çocukların oyunu sevdiklerini gördüm, sınıfta uygulayabileceğiniz basit bir oyun, hepinize kolaylıklar dilerim.

Yorumlar