Mayınlı Arazi Oyunu

Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Mayınlı Arazi Oyununu anlatacağım. Bu oyunu öğrencilerim çok sevdi bunu belirtmeliyim. Eminim ki sizin çocuklarınızda çok sevecek.
Bu bir grup etkinliğidir ve 3 kişilik takımlarla oynanması etkinliği verimli kılacaktır.
Oyun sınıf ortamında oynanabilir.

Gerekli Malzemeler:
* Mayınları temsilen buruşturulmuş kağıtlar - ufak taşlar veya tahta parçaları v.b. kullanılabilir.
* Yönlendirilecek öğrencinin gözlerini kapatmak için göz bandı.

Oyunu başlatmadan önce gruptan belirlenen bir kişinin gözlerini göz bandı ile kapatıyoruz. Daha sonra belirlenen alana mayınları diziyoruz(temsilen seçtiğiniz materyali). Bu dizimi engelli - yamuk bir yol şeklinde yapıyoruz. Yolumuzu yaptıktan sonra seçilen kişiyi başlangıç noktasına yerleştiriyoruz ve oyunu başlatıyoruz.
Oyun başladığında gruptaki diğer iki üye gözleri bağlı arkadaşlarını verdikleri komutlarla(sağa doğru küçük bir adım, sola doğru büyük bir adım v.b.) bitiş noktasına ulaştırmaya çalışacaklar. Bu esnada gözleri bağlı kişi yoldan çıkarsa ya da yoldaki engellere çarparsa mayın patlamış sayılır ve yarışmacı elenir. Diğer gruba geçilir. Eğer yolu herhangi bir hata yapmadan tamamlarsa oyunu kazanmış olurlar. Her grup değiştiğinde yolun değiştirilmesi gereklidir.

Bu oyun güven duygusunu geliştirilir, ayrıca yönlendirme yapan kişilerin sorumluluk duygularının gelişmesine yardımcı olur. Karşılaşılan problem karşısında birlikte hareket etme becerisine yani takım olabilmeye katkı sağlar.

Sınıf içerisindeki uygulamadan örnekler:


Dersoyunları bloğu olarak bu etkinliği şiddetle öneriyoruz. Hepinize eğlenceli dakikalar diliyorum, görüşmek üzere...

Yorumlar

  1. Merhaba bloğunuz ve etkinlikleriniz çok hoş olmuş... Takipteyim,başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Tuncay bey. Olabildiğince etkinlik paylaşmaya çalışıyorum. Yeni etkinlikler öğrendim onları da uyguladıkça detaylarıyla paylaşacağım. Önümüzdeki yıl blog daha iyi olacak. Varsa bildiğiniz etkinlikler burada paylaşabiliriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder