Neler Öğrendim Neler Etkinliği



Merhaba arkadaşlar, bu yazıda size güzel bir etkinlikten bahsedeceğim. Bu etkinlik bir sınıfta ders içerisinde spontane gelişti ama diğer sınıflara uygulayınca etkili olduğunu gördüm aldığım dönütlerden. Etkinliğin adını beğenmeyebilirsiniz ama aklıma daha uygun bir şey gelmedi :) . Uzatmadan konuya girelim.

Sene sonunda değerlendirme yapayım dedim ama bunu çocukların keyif alacağı bir şekilde yapmak gerekliydi, en azından seneyi keyifli bir şekilde kapatmak onlar içinde benim içinde iyi olurdu. Bir sene boyunca matematik dersinden neler kapmışlar, en çok hafızalarında ne yer etmiş, neyi sevmişler neyi sevmemişler gerçekten ortaya çıktı. Özellikle matematikçi arkadaşlara duyurulur kareköklü sayılar ve pisagor favori..

Uygulama:
Bu etkinlik için 2 ders saati yeterlidir. İlk ders saatinde hazırlıklarını yapıp ikinci ders saatinde sunumlarını yaparlar.

Ders kapsamında akıllarında kalan terimleri, kavramları, konu başlıklarını v.b. kullanarak; Drama, reklam filmi, hikaye, klip, şarkı sözleri, şiir(akrostişli teşvik edilebilir) v.b etkinlikler yapmaları gerekmektedir.

Seçecekleri yönteme göre grup kurabilirler. Gruplar çok kalabalık olmamalıdır çünkü bazı bireyler grup içerisinde pasif kalabiliyorlar.

Etkinliğin başlangıcında biraz tereddütte kalabilirler bir kaç örnek vererek onları teşvik edebilirsiniz. Pozitif dönütlerde acayip gaza geliyorlar :) .

Ürünler :



--------------------------------------------

--------------------------------------------


 Görmüş olduğunuz gibi komik, eğlenceli sonuçlar çıkıyor ortaya. Hepinize kolaylıklar diliyorum.

Yorumlar

  1. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder