Kukla Etkinliği

Merhaba arkadaşlar, umarım tatiliniz dilediğiniz şekilde geçiyordur. Bu sıcak yaz gününde içinizi serinletecek bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum :) (Sanırım çok fazla yemek programı izliyorum)

Bu etkinliği matematik öğretmeni Filiz ÇAYLAK'tan öğrendim, kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Kukla Etkinliğini matematik dersinde uygulayabilirsiniz. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler geometrik şekilleri daha kolay bir şekilde tanıyacak ve özelliklerini ezberlemeden öğreneceklerdir. Tabi ki bu süreç keyifli olacaktır.

Etkinlik yapılmadan önce geometrik cisimler(koni, küre, piramid, küp, prizmalar...) işlenmiş olmalıdır. Bu etkinlikle bu bilgiler pekiştirilecektir.

Etkinlik 6 - 7 - 8 . sınıflarda uygulanabilir. Etkinliği sınıfta başlatıp (2 ders saati) evde tamamlayacakları şekilde planlamak zaman açısından önemli ama tercih sizin.

Gerekli Malzemeler:
Kağıt-Karton (Farklı Renklerde), Oyun hamuru, Makas, Farklı renklerde kısa ip parçaları, Yapıştırıcı, Bant, Boya kalemleri, v.b (isteğinize göre ekleme-çıkarma yapabilirsiniz.)

Etkinliğe başlamadan önce şekillerin özelliklerini kısaca hatırlatın. Daha sonra öğrencilerin göreceği şekilde her cisimden birer tane yapın. (Küreyi oyun hamuru kullanarak yapabilirsiniz.)
Öğrencilere bu geometrik cisimleri kullanarak birer kukla yapmalarını söyleyin. Kuklayı oluştururken gösterilen tüm şekilleri kullanmaları gerektiğini özellikle belirtin. Kuklayı istedikleri gibi süsleyebilirler(ip, boya kalemi...)

Onlar sınıfı şantiyeye çevirdikleri esnada sizde yardıma ihtiyaç duyanlara etkili dokunuşlarda bulunabilirsiniz. Yorucu ama keyifli bir etkinlik. Hepinize kolaylıklar dilerim.

Uygulama Örnekleri:



Yorumlar