Ev sahibi - Kiracı Oyunu

Merhaba arkadaşlar Ev sahibi - Kiracı oyunu çok keyifli ve hareketli bir oyun. Öğrencilerin sıkıldığını gördüğünüzde üzerlerindeki o ölü toprağını atmak için bu etkinliği yapmalısınız. Bu etkinlikte üç grup bulunmakta. Birinci grup ev sahipleri, ikinci grup kiracılar ve üçüncü grup ise ebe.
Oyun için en az 13 kişi olmalıdır. Oyuncu sayısı ne kadar çok olursa o kadar eğlenceli olur.

Uygulama:

Ev sahipleri ikişer gruplar oluşturarak (el ele tutuşurlar) oyun alanı içerisinde konumlandırılır. Mümkünse geniş bir alan tercih edilmelidir. Alana yerleştirirken bir daire oluşturacak şekilde ve aralarında belirli bir mesafe olacak şekilde konumlandırılmalıdırlar. Her ikili ev sahipleri bir evi temsil eder. Kiracılar ise bu evlerin içine yerleştirilir. (El ele tutuşan ev sahiplerinin kollarının arasında dururlar.) Ebe ise alanın ortasında bekler yani ebenin evi yoktur.

Komut veren kişi (siz) iki şekilde komut verebilir. "Ev sahibi" ya da "kiracı" diyecektir.

Oyuncular komuta göre hareket edeceklerdir. Ev sahibi komutu gelirse kiracılar yerinde sabit durmalıdır ve ev sahipleri hızlıca kendilerine yeni bir ev kurmalıdırlar. Bunu yaparken kendi kiracıları dışında herhangi bir kiracının yanına gidip başka bir ev sahibiyle eşleşmelidirler. Bu sırada ebe hemen komutla beraber herhangi boş bir kiracıya ev sahibi olmaya çalışmaktadır. Bu şekilde ebelikten kurtulacaktır. Kurala uymayan kişi ya da yanlış hareket eden kişi ebe olacaktır.

Kiracı komutu gelirse, ev sahipleri yerinde sabit duracaklardır. Kiracılar hızlıca evlerinden çıkıp boş bir eve yerleşmelidirler. Bu arada ebe de boş bulduğu bir eve girerek ebelikten kurtulmaya çalışmaktadır. Kurala uymayan kişi ya da yanlış hareket eden kişi ebe olacaktır.

Her iki komuttada açıkta kalan kişi ebe olacaktır. 

Oyun bu şekilde uygulanmaktadır. İsterseniz şöyle bir kural da koyabilirsiniz "ev sahipleri istemediği kiracıyı almama hakkına sahiptir." Ben oynatırken bu kuralıda koydum ve oyuncuların bayağı hoşuna gitti.

Oyun için 40 dakika yeterli bir süredir.

Uygulama Örnekleri:




iyi eğlenceler.

Yorumlar