Kurt - Kuzu Oyunu

Merhaba, bugünkü yazımda size Kurt - Kuzu oyununu anlatacağım. Bu oyun bir grup oyunudur. İstenilen yaş grubuyla oynanabilecek bir oyundur. Oyunu geniş ve engelsiz bir alanda oynamak oyunu daha eğlenceli kılacaktır. Oyun için herhangi bir materyale ihtiyaç yoktur.
Oyun için iki grup oluşturulur. 
Birinci grup  (10 - 15 kişi ideal) bir çember oluşturur ve çemberin içine de bir kişi (Kuzu) seçilir.
İkinci grup (2 - 3 kişi ideal) ise bu çemberin dışında konumlanır.(Kurtlar)

Birinci grubun amacı kuzuyu kurtlardan korumaktır. Bunun için çemberin sıkı ve güçlü olması gerekir. Kurtların çemberin içine geçişini engelleyecek şekilde, bir takım halinde hareket etmeleri gereklidir. Bu doğrultuda sürekli tetikte ve hareket halinde olmalıdırlar. Kuzu ise çemberin dışından gelen tehditlere karşı çemberdeki arkadaşlarını yönlendirmelidir.

İkinci grubun amacı ise kuzuyu ele geçirmektir. Bunun için bir plan yapmalı ve sorumluluk almalıdırlar. Önemli olan koordineli bir şekilde hareket edebilmeleridir.

Oyun yöneticinin işaretiyle başlar ve ortalama 10 dakika sürer. Süre içerisinde kurtlar kuzuyu yakaladığında oyun biter ve oyunu kurtlar kazanır. Aksi taktirde oyunu kuzular kazanır.

Oyun başlamadan önce oyunculara sert hareketlerden kaçınmalarını ve oyunda herhangi birinin düşmesi halinde oyunun duracağını belirtmeniz gerekir. Çünkü ufak kazalar yaşanabiliyor. 

Eğlenceli bir grup oyunudur. Çocukların kaynaşması, takım olabilme ve lider karakterlerin belirlenmesi açısından önemli bir oyun.

Uygulama Örnekleri:


Yorumlar