Kendi Oyununu Kendin Yarat

Merhaba arkadaşlar, bir drama etkinliğinden bahsedeceğim. Bu etkinlik istenilen yaşta kişilerle yapılabilir. Sınıf ortamı etkinlik için idealdir.

Bireyde kolektif çalışma, paylaşım, sorumluluk alma, fikir alış verişi, dinleme, kendini ifade etme gibi davranışların gelişiminde etkilidir. Grup etkinliği olduğu için grup içerisindeki bireylerin bu davranışları sergilemesi grubun başarısı açısından şarttır. Ayrıca psikomotor becerilerin gelişmesine de katkı sunar. Neymiş bakalım bu etkinlik dediğinizi duyar gibiyim :) Uzatmadan etkinliğimize gelelim...

Üç ya da dört kişilik gruplar oluşturulur. Bütün gruplara aynı sayıda ve ölçüde nesneler verilir.(Ben yaptığım etkinlikte pinpon topu, mandal, ip, ataç, pipet, paket lastiği kullanmalarını istemiştim.) Belirli bir süre içerisinde bu nesnelerin hepsini kullanmak şartıyla bir OYUN yaratmalarını isteyin. Tabi ki bu oyunun adı ve kurallarınında belirlenmesi gerekiyor. Etkinlik esnasında grupların birbirlerinden fikir almamaları gerektiğini belirtmeyi unutmayın.

Etkinliğin uygulanması için 40 dakika yeterlidir. Gelelim ikinci aşamaya.
İkinci aşamada da gruplar tarafından oluşturulan oyunlar denenir. Oyunu oluşturan grup önce oyunun tanıtımını yapıp kuralları anlatır daha sonrada oynar.  Diğer grup üyelerinden kişiler alınarak oyun onlar tarafından da oynanır. Bu şekilde bütün gruplar sunumunu yapar ve tüm oyunlar test edilir. Son olarak da oylama yaptırılarak en yaratıcı oyun seçilir.

Etkinliği bir dönem başında bir de dönem sonunda yaparsanız aradaki farkı görecek ve keyif alacaksınız, tabi oyuncular içinde geçerli bu durum.
Etkinliği küçük yaş grubundaki bireylerle yapacaksanız muhakkak örneklendirin, aksi taktirde hem oyuncular hem de siz zor anlar yaşayabilirsiniz.

Uygulama örnekleri:




İyi eğlenceler...

Yorumlar