Kimim Ben (Tanışma Etkinliği)

Merhaba arkadaşlar, yoğun bir tempoda çalıştığım için uzun süredir bloğuma yazamıyordum. Özlemişim :) Bu yazıda, bir araya yeni gelmiş insanların çabucak kaynaşmalarını ve birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlayacak bir drama etkinliğinden bahsedeceğim. Bu etkinliği bana öğreten Fatma ve Helin arkadaşlara da buradan sevgiler gönderiyorum.
Etkinliğimize Kimim Ben adını koydum siz başka bir şekilde de tanıtabilirsiniz. Bu bir grup etkinliğidir. Bu etkinliği istediğiniz bir alanda uygulayabilirsiniz.

Amaç:
Birbirini tanımayan bir arada olan insanların, birbirlerinin temel fiziksel ve karekteristik özelliklerini öğrenmelerini sağlamak. Bu sayede insanlar arasındaki ilişkilerin daha hızlı gelişmesi sağlanıyor. Kendisini topluluk içinde tanımlamada sıkıntı yaşayan çekingen insanlar için etkili bir etkinliktir. Ayrıca kişinin kendisini ne kadar iyi tanıdığını ve kendini nasıl ifade edebildiğini de ortaya koyan bir etkinliktir. Etkinliği yaparken, kendinizi düşündüğünüzde bu cümleyi daha iyi anlayacaksınız :)

Gerekli malzemeler:
Her bir kişi için,
Makas, A4 kağıt, Renkli kalemler

Uygulama:
A4 kağıdın üzerine elinizi parmaklarınızı açarak koyunuz. Daha sonra bir kalemi elinizin hatları çıkacak şekilde elinizin etrafında gezdirin. Bu işlem bittikten sonra kalem izinin olduğu alanları keserek kağıttan bir el şekli elde edeceksiniz.
Kağıttan elimizin beş parmağının her birine farklı renklerde kalemlerle bir özelliğinizi yazın. Bu özellikler hem fiziksel hem de kişilik özellikleri olmalı. Mümkün olduğunca tanımlamaları tek kelime şeklinde yapın.

Örneğin: Sarışın, Kibirli, Agresif, Obur, Konuşkan

Herkes bitirdikten sonra sıra ile elindeki özellikleri yüksek sesle okuyarak kendi özelliklerini arkadaşlarına bildirir. Her kişi bir kez net bir şekilde bu işlemi yapar. Tanıtma işlemi bittikten sonra eller bir kişi tarafından toplanır. Toplanan eller havaya fırlatılarak birbirine karıştırılır.
Daha sonra katılımcılar sıra ile kalkıp yerden kendisine ait olmayan bir tane eli alır. Bu aşamadan sonra katılımcılar sıra ile elindeki elin özelliklerini yüksek sesle okurlar daha sonra bu elin kime ait olduğunu tahmin ederler. Eğer kişi doğru tahmin ederse topluluk tarafından ödüllendirilir.(alkış gibi)
Yanlış tahmin yaparsa söz isteyen herhangi birine tahmin hakkı verilir.

Bu etkinliğin bir diğer güzelliği ise topluluk içerisinde kimlerin dikkatli ve iyi bir dinleyici olduğu da ortaya çıkıyor.

Uygulama Örnekleri:




iyi eğlenceler :)

Yorumlar