Hazır Kesir Modelleri (Dikdörtgen Kesir Modeli)

Kesirler konusu ile ilgili materyal hazırlamak zor bir iş, bu yüzden genelde hazır materyallere yöneliyoruz. Bir çok öğretmenimiz veya öğrencimiz hazır kesir materyali bulma noktasında sıkıntı yaşıyor.  İnternetteki paylaşımların çoğu aynı yerlerden alınma ve düzenlenmemiş vaziyette, ihtiyacı düzgün bir şekilde karşılayamıyor. Bu kirliliği aşmak adına sizlere en çok ihtiyaç duyulan kesir materyallerinden bazılarını hazırladım. Bu yazıda 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıf matematik derslerinde kesirler konusunda veya rasyonel sayılar konusunda öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kesir modellerinden bahsedeceğiz. Derslerinizde veya etkinliklerinizde kullanabileceğiniz hazır kesir modellerinden en çok kullanılanlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Matematik derslerinde kesirler konusunda veya rasyonel sayılar konusunda en çok kullanılan kesir modelleri: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6, 1/7, 1/8, 1/9 ve 1/10 kesirlerinindir.

Aşağıda 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6, 1/7, 1/8, 1/9 ve 1/10 kesir modellerini hazır şekilde bulabilirsiniz. Şimdilik dikdörtgen kesir modellerini paylaştım. Fırsat buldukça diğer kesir modellerini (daire) de paylaşacağım. 


İyi çalışmalar. Bizden bahsetmeyi unutmayın :)


Yorumlar